Mooie eerste helft zeilseizoen, volop zeilmogelijkheden in de vakantie!

Veel mooie zeilwedstrijden in eerste helft zeilseizoen

Wat een mooi zeilseizoen hebben we tot nu toe gehad! Het blijft maar zonnig en warm. We begonnen met weinig wind, maar er kwam steeds meer wind de laatste weken! We hebben veel leuke evenementen gehad, waar RS Feva zeilers uit het hele land aan meededen:  twee U4’s, de klassentraining/masterclass in de meivakantie in Workum, de DYR, in juni Combi Vinkeveen, de Braassem Summerregatta en de Combi Rotterdam in Scharendijke. Ook hebben vele RS Feva’s de weg gevonden naar de wedstrijden van de combi Amsterdam en Rotterdam, zo zijn er op de verschillende plassen, een aantal leuke Combiwedstrijden gevaren. Met ook nog twee internationale evenementen waar goed op is gepresteerd door team Nederland, zoals het WK in Florida en de UK Nationals in Weymouth, kunnen we terugkijken op een zonnige, gezellige eerste helft van het seizoen.

 
Prijswinnaars Combi Scharendijke                  WK Florida                                                        Combi Binnenmaas

Zomervakantie, met als hoogtepunt EK in Weymouth

Heb je niets te doen in de zomervakantie? Pak dan je RS Feva en neem deel aan de Kaagweek: 13 t/m 16 juli op de Kaag of de Sneekweek van 4 t/m 9 augustus. Ook staan er een paar mooie (inter)nationale evenementen op de kalender: we hebben al begrepen dat er 4-5 boten van WVA/Vinkeveen en KWSneek naar Travemünde gaan met Coen de Vries als gezamenlijke coach. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om tijdens je vakantie in Estland/Litouwen, Hongarije of Italië  een Eurocupwedstrijd te zeilen. Het hoogtepunt is het het EK  in Weymouth, waar momenteel in totaal zes Nederlandse boten staan ingeschreven met momenteel 113 inschrijvingen. Weymouth is een fantastische locatie om te varen en moet je één keer meegemaakt hebben!

ONK Bruinisse 15-16 september

Wie wint dit jaar de Blauwe Wimpel? De Open Nationale Kampioenschappen worden dit jaar in Bruinisse gehouden, bij Aquavitesse van 15 tot 16 september 2018. Wil je goed voor de dag komen, train dan mee tijdens de Klassetraining op 8 & 9 september in Bruinisse. Naast het sportieve element is het natuurlijk leuk om andere RS Feva zeilers uit heel Nederland te ontmoeten. Natuurlijk moet je voor deelname aan deze wedstrijden wel lid zijn van de klasse organisatie, voor 30 euro per jaar ben je lid en kunnen we nog veel meer evenementen en trainingen organiseren!