Boterletter 2018 record aantal deelnemers!

De RZV Boterletter werd zoals gewoonlijk gehouden tijdens het eerste weekend van december, dit keer op 1&2 december 2018 op de Kralingse Plas in Rotterdam. Jaarlijks doen er meer dan 250 boten mee in tien verschillende klassen. De RS Feva klasse kende een record aantal deelnemers van 20 boten. Er waren vele nieuwe gezichten bij maar ook een aantal doorgewinterde wedstrijdzeilers!

Herfstachtige omstandigheden

Op beide dagen waren de zeilomstandigheden prima, de temperatuur was te zacht voor deze tijd van het jaar en er stond een mooi windje. Hooguit op de laatste dag waaide het wat harder en dan is het op de Kralingse Plas lastig zeilen. De koninginnen van de wedstrijd waren wel Laura van den Acker en Femke van den Berg. Zij voeren met hun boot grotendeels vooraan en wonnen de eerste drie races.

Bij de laatste race maakten ze een kostbare fout bij de start. Daardoor behaalden Abel en Emma knap de eerste plaats, Arthur en Féline de tweede en Laura en Femke de derde plaats. Alle deelnemers hebben een mooi weekend gehad en dat kun je wel zien aan de mooie foto’s, die op de RZV website staan: https://boterletter.rzv.nl/fotos-2018/