Braassem Nederlands Club Kampioen Teamzeilen RS Feva 2018

Teamzeilen een tactisch spel!

Op 20 en 21 oktober is het NCK teamzeilen gehouden bij RZV op de Kralingse Plas in Rotterdam. Bij het teamzeilen varen twee boten van één team, tegen twee boten van een ander team. Binnen de regels van het wedstrijdzeilen is vervolgens alles geoorloofd om elkaar te dwarsbomen, op te vangen of van de baan te zeilen, alles met maar een doel: geen van de boten van het team mag laatste worden! Dit jaar deden er zes teams van verschillende verenigingen mee: KWS, Gouda, RZV, Braassem, Maas en KZC.

KWS winnaar Round Robin 

Helaas stond er zaterdagochtend weinig wind waardoor de start uitgesteld moest worden. Gedurende de dag begon het iets harder te waaien, zodat alle teams aan de strijd konden beginnen. Gedurende het weekend heeft elk team 10 wedstrijden van ongeveer 20 minuten gezeild en was er tussendoor tijd om terug naar de kant te komen. Het hele weekend is er zeer knap gezeild door team KWS en zij behaalden een verdiende eerste plaats in de Round Robin. RZV en de Braassem stonden beiden op de derde plaats, waardoor er een sail-off gezeild moest worden. Uiteindelijk won RZV van de Braassem waardoor de Braassem als eerste tegen KWS moest varen in de finale.

Spannende finale

De finale was super spannend want iedereen begon weer met 0 punten. Elk team kreeg twee keer de kans om van een ander team te winnen en bij een gelijk stond werd er een derde wedstrijd gevaren. Uiteindelijk leverde het de Braassem een eerste prijs op, een mooie tweede plaats voor Gouda en een derde plaats voor KWS. RZV moest uiteindelijke genoegen nemen met een vierde plaats. Het was een zeer leuk evenement en alle zeilers hebben veel geleerd, gedurende het weekend werd het spel van teamzeilen door de zeilers steeds beter gespeeld.

|Team Gouda met de tweede prijs.