Masterclass in Workum groot succes!

Masterclass RS Feva: intensief én effectief!   

Vier volle dagen training, aangevuld met fysiek programma, theorie-sessies en –analyses. Daarnaast gasttrainingen van de Europees Kampioen Teamzeilen, Dirk-Jan Korpershoek en niemand minder dan onze Olympiër in de 470-klasse: Afrodite Zegers!

Aan het begin van het jaar werd in nauw overleg met de trainers en coaches van de verschillende RS Feva-teams uit verschillende regio’s de jaarkalender vastgesteld, met daarin een aantal gezamenlijke trainingen op wedstrijdlocaties in Nederland. Nieuw dit jaar, een meerdaagse Masterclass voorafgaand aan de Dutch Youth Regatta, op hetzelfde water: Workum.

Een viertal uitgangspunten moest deze masterclass omvatten: fanatieke watertrainingen met interessante en inspirerende gasttrainers, meerdaags (langer dan een normaal weekend) om aan het uithoudingsvermogen te werken, ruimte voor zowel theorie- als kracht- en conditiesessies naast de watertrainingen en natuurlijk een heleboel fun en teambonding voor de Nederlandse RS Feva-zeilers.

Terugkijkend kunnen we, namens de trainers, zeker concluderen dat dit gelukt is. Beter zelfs, we hebben er zelf ook nog een heleboel van geleerd. Zo kwamen we erachter hoe snel sommige zeilers een stacaravan zich ‘eigen’ of hun ‘thuis’ kunnen maken, en dat 08:00 uur wel vroeg is voor een fysieke ronde, totdat er een bepaald eigen belang bij komt kijken… Maar bovenal: wat een mooie zeilerspoule heeft de RS Feva klasse!

Namens de trainers wil ik de deelnemers nogmaals zeggen: wat waren jullie een toffe, fanatieke groep! Een zucht of klaagzang minder kan wel, maar er werd wel doorgegaan, complimenten!

Verder: Afrodite en Dirk-Jan, onwijs bedankt voor de toffe gasttrainingen die jullie hebben gegeven. Communicatie aan boord, “binnen/buiten”, gaat niet meer uit de zeilers hun hoofden, en van teamzeilen kunnen ze geen genoeg krijgen! Uiteraard ook collegae voor langere tijd, Tijmen en Marianne, jullie inzet en enthousiasme was top!

Dan tot slot: de kook-, boodschappen- en schoonmaakmoeders die zo onmisbaar waren tijdens de Masterclass: heel veel dank voor de goede zorgen!

 

Door Coen de Vries