Nederlands team presteert goed op UK Nationals Weymouth 2018

Onder leiding van de Britse topcoach Jonathan Lewis werkte het Nederlandse RSFeva team na aankomst in Weymouth de laatste training af als voorbereiding op de UK Nationals 2018 met 106 boten, waarvan 6 Nederlandse deelnemers.

Deze worden  verzeild onder schitterende omstandigheden. Tot nu toe presteren de Nederlandse deelnemers goed: Na de kwalificaties zeilen alle Nederlandse boten door in the goldfleet. Gisteren weinig wind en maar 1 final kunnen varen. Vandaag de laatste dag met 10-20 knopen wind. Luuk en Sjoerd de Wijn na gisteren op 5e plaats; Robbert en Gijs 7e. Femme en Silke 17e; Hanna en Bente 24e; Imme en Itte 27e; Jella-Rike en Marleen 34e.

Het wordt een spannende laatste dag. En een spannende dag werd het zeker, een dag met harde wind en golven. Omstandigheden waar de Nederlanders van houden en waar voornamelijk Robbert en Gijs een top prestatie leverden. Ze kwamen met een voorsprong van 2 minuten als eerste over de finish in de gold fleet. De rest van de Nederlandse vloot heeft zich ook goed staande gehouden.  Uiteindelijk wisten de Nederlanders zich in de prijzen te varen met een 6e plaats voor Robbert & Gijs en een 1e Family prijs voor Luuk en Sjoerd.

Alle Nederlandse deelnemers aan de UK Nationals zijn weer veilig thuis. Een geweldig evenement waar veel plezier is beleefd onder schitterende omstandigheden. De training en coaching door Jonathan Lewis werkten erg inspirerend. Mede daardoor kon team NED zich goed meten met de beste Engelse zeilers en werd er uitstekend gepresteerd. Voor verdere info zie het Engelse verslag met ook de link naar de resultaten.

UK RS Feva Class Association:

https://www.rsfeva.org.uk/index.asp?p=results&id=102