Tweede zege U4 sailing voor Robbert en Gijs!

Op 28 en 29 april is de tweede serie van de U4 sailing gevaren in Workum.

Afgelopen weekend is de  tweede U4 in Workum gevaren onder wisselende weersomstandigheden. De RS Feva’s voeren dit keer in het veld met de 29’ers en de Europe klasse. Aan de startlijn van de RS Feva’s verschenen 10 boten.

Zaterdag stond er een matige wind, afgewisseld met zon en regenbuien. De eerste drie races verliepen voorspoedig en afwisselend voeren Robbert & Gijs en Luuk & Sjoerd aan de leiding. Het veld zat dicht bij elkaar en Imme & Itte en Abel & Emma zaten er elke keer óók goed bij. In de buien draaide de wind waardoor de vierde wedstrijd afgebroken werd en er overnieuw gestart moest worden, in totaal zijn er vijf races gevaren. Na een hele dag op het water waren de zeilers toch behoorlijk koud geworden en waren erg blij met de pasta, die op de kant werd aangeboden na de race!

Zondag was er een lichte bries met af en toe een regenbui. De strijd ging onverminderd voort tussen Robbert & Gijs en Luuk & Sjoerd. Ook op zondag zijn er vijf races gevaren . Na de wedstrijd voeren alle zeilers vol speed, met de gennaker op terug naar het strand. Wat een mooi gezicht was dat!

Uiteindelijk gingen Robbert & Gijs er toch met de eerste prijs van door. Luuk & Sjoerd zijn goede tweede geworden, gevolgd door Imme & Itte. Wederom was de U4 weer een geslaagd evenement.Kijk voor meer foto’s en de volledige uitslagen op de website van United 4 Sailing en Facebook United 4 sailing

In het najaar gaat de U4 sailing serie weer verder op:

1 en 2 september in Medemblik & 28 en 29 september in Workum.