Open Klasse Trainingen

Algemene Informatie en spelregels  

Een aantal keren per jaar organiseert de RS Feva Klasse een open (klasse) training. Deze trainingen staan open voor alle bij de klasse organisatie aangesloten zeilers op alle niveaus.  Basis voor de deelname is het zelfstandig kunnen varen van de boot.

De locatie van de trainingen wisselt per keer. In de meeste gevallen word er gekozen voor een bekende wedstijdlocatie (U4Sailing) of zijn we te gast bij een met RSFeva ’s actieve vereniging. Daarnaast trainen we als een groot team de dagen vooraf aan het WK op deze locatie.

Met de open  klasse trainingen willen we alle RS Feva zeilers de mogelijkheid bieden om in een grote groep te trainen en een evenement te  bieden om elkaar als zeilers beter te leren kennen.  Daarnaast hebben de trainingen ook een belangrijke functie voor de verenigingstrainers.  Het biedt namelijk de mogelijkheid om met de vaste RSFeva trainers ervaringen en kennis te delen, hiermee brengen we het niveau van onze trainingen en zeilers op een hoger niveau.

Door gasttrainers of speciale evenementen proberen we de trainingen iets extra’s te geven. Voorbeelden hiervan zijn gast trainers Jonathan Lewis, Cecile Janmaat en Daphne van der Vaart en de filmvertoning van ‘When Boys became Man’ over de Brunel in de Volvo Ocean Race.

De klassetrainingen in 2020 zijn:

30 april tot en met 3 mei in Workum: Masterclas en Klassetraining vanaf  ‘t Soal Workum: Intensieve training met gasttrainers, en avondprogramma met overnachting op locatie. Training op bootsnelheid, tactiek, boeironding, wedstrijdstrategie.

17 tot en met 20 juli voorbereiden WK Travemunde.

12 en 13 september Medemblik: Voorbereidende training op wedstrijdwater ONK RSFeva 2020. Trainingsonderwerpen afhankelijk van niveau inschrijving en vragen/wensen tav voorgaande wedstrijden.

Inschrijving en na-inschrijving

Inschrijven voor de trainingen is mogelijk via www.sportinschrijving.nl  Het inschrijven via deze site is standaard geopend tot 10 dagen voor het evenement.

Na-inschrijving is in overleg mogelijk via de mail email hidden; JavaScript is required

Omdat we als klasse organisatie voor de trainingen zowel de trainers als de rescue capaciteit afstemmen op het aantal ingeschreven boten zijn er een aantal aandachtspunten m.b.t. de inschrijving.

Regels m.b.t. de inschrijvingen:

 • Kosten zijn per evenement op de site vermeld, bedragen meestal 75 euro per boot voor een heel weekend. Wanneer we een weekend met overnachting en bijzondere activiteiten organiseren kan het zijn dat de training meer gaat kosten, dit wordt uiteraard vooraf medegedeeld op de site.
 • Kan je maar 1 dag, schrijf je dan in voor het hele weekend en stuur een mail naar email hidden; JavaScript is required waarin je vermeld welke dag je meetraint. Na de training storten we de helft van het inschrijfgeld weer terug op je rekening.
 • Deelname is voor leden van de klasse organisatie
 • Niet leden kunnen per keer een evenement licentie aanschaffen voor €10.- per zeiler. Dit kan gelijktijdig met de inschrijving.
 • Kosten na-inschrijving €10.- per boot

Hoewel deelname aan de evenementen van de Klasseorganisatie altijd op eigen risico is kunnen bestuur, trainers en/of de aanwezige coördinator van de training,  eventueel niet aangemelde boten de deelname weigeren op basis van trainers capaciteit of veiligheid (rescue capaciteit).

Tijden en evenement informatie

Per training of evenement worden de details op de website vermeld. In de meeste gevallen houden we vast aan de onderstaande tijden.

Zaterdag

 • Voorbespreking: 10.30 uur
 • Het water op : 11.00 uur
 • Einde Training: 16.00 uur

Zondag

 • Voorbespreking: 10.00 uur
 • Het water op : 10.30 uur
 • Einde Training: 15.00 uur

Lid worden van de klasse organisatie

Wil je lid worden van de RSFeva klasse organisatie dan kan dat voor €30.- per jaar. Kijk hiervoor op onze website.