WK Rsfeva 2019 Follonica met 18 Nederlandse teams!

Op het WK RSFeva 2019 in Follonica Italië werd met 200 boten gestreden om de wereld titel. 18 Nederlandse teams namen deel aan dit WK. Dankzij sponsor Slam Nederland en Blom was het team voorzien van mooie racetops en schitterende oranje teamshirts. Island Tribe zorgde ervoor dat de gezichten van onze zeilers niet verbranden in de Italiaanse zon.

Na 3 dagen trainen met coaches Coen en Tijmen werd op zondag een practice-race georganiseerd door de Nederlandse en Engelse coaches. Daarna was, aansluitend aan de Nederlandse teamborrel en teamfoto, de openingsceremonie in het centrum van Follonica . Hier hebben de Nederlandse zeilers meteen al goed van zich laten horen.

Na 2 dagen kwalificatiewedstrijden kwamen er 5 Nederlandse teams in de gold; 5 in de silver en 8 in de bronze. De omstandigheden waren een mooie wind tussen de 2 en 3 Bft en veel zon. Voor de goldfleetzeilers van Nederland had er wel wat meer wind mogen staan. Uiteindelijk behaalden Florian en Feline Vreeburg met een negende plaats het beste Nederlandse resultaat, gevolgd door Robbert Huisman en Gijs Zuidema met een 13e plaats. Florian en Feline waren ook nog eens het beste familie-team en 2e gemende team.

Inmiddels zijn de meeste zeilers weer thuis, maar enkele zijn meteen door naar de optimistwedstrijden op het Gardameer, zeilen het WK Nacra op het Como meer en het WK 29-er in Polen. Wij wensen hen veel succes aldaar en hopen jullie allemaal weer terug te zien op de U4’s in september en natuurlijk op het ONK RSFeva op WV Braassemermeer 21 en 22 september!