KWS uit Sneek organiseert trainingsprogramma voor Feva-zeilers

19 september 2023 om 13:50

Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) organiseert dit najaar trainingen en wedstrijden voor zeilers in de RS Feva. Deze 2-persoons zeilboot is zowel in Nederland als internationaal een spectaculaire sterke klasse. Het programma is een mooie uitdaging voor zeilers uit de Optimist of Flits?

De KWS stelt boten en trainers beschikbaar voor enthousiaste jeugdzeilers die willen toewerken naar de Boterletter wedstrijden in december. En volgend seizoen kun je meedoen aan doorgroeien naar landelijke wedstrijden zoals United4, DYR, het Open Nederlands Kampioenschap en de RS Feva Worlds die in 2024 in Nederland wordt georganiseerd.

Over de RS Feva

De RS Feva is een heel geschikte boot voor zeilers van 12 tot 17 jaar. Door de gennaker planeer je al snel en zeil je mooie, spannende voor-de-windse rakken. De RS Feva is ideaal voor zeilers die willen doorstromen en een uitstekende opstap naar grotere 2-persoons zwaardboten zoals de Vaurien, 29er of Nacra. Lees verder over zeilen in een Feva bij KWS.

Programma

Met het Feva-programma kun je dit seizoen nog veel nieuwe ervaringen opdoen en bereid je je voor op volgend seizoen. Het programma van KWS:

  • Je hebt ambitie om beter te leren wedstrijdzeilen
  • Aanschaf van een boot is niet nodig want je vaart in boten van KWS (op het Starteiland)
  • Je trekt dit najaar samen op met andere KWS-teams
  • Je traint op acht zondagen. De exacte data vind je op kws-sneek.nl
  • Goede begeleiding door opgeleide trainers met veel ervaring
  • Flits-zeilers kunnen het RS Feva programma combineren met het Flits-programma
  • Als team aanmelden is niet nodig, we rouleren in de teams.

Informatie en aanmelden

Aanmelden kan als individueel zeiler of als team. Met je vragen of voor informatie en aanmelding kun je terecht bij trainers Betty Gietema, Sandrine Röell of Tim Spek via mail naar jeugdzeilen@kws-sneek.nl.