RS Feva Worlds 2024 in Bruinisse

De RS Feva World Championships worden dit jaar in Nederland gehouden van 26 juli tot en met 1 augustus 2024. De Kralingsche Zeilclub en Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht organiseren dit jeugdevenement in samenwerking met de internationale RS Feva Klasseorganisatie. Het wordt een fantastisch zeilevenement met bijna 250 Feva-zeilers uit de hele wereld!

Inschrijven

Inschrijven voor RS Feva Worlds kan op de site van RS Feva International. Het event is op basis van open inschrijving en is dus bereikbaar voor alle Feva-zeilteams ongeacht hun ervaring met wedstrijdzeilen.

Inschrijven: RS Feva International

Bijna 250 Feva-boten

Na het succes van 2023 met 211 deelnemende boten, is de (hoopvolle) verwachting dat dit aantal in 2024 wordt overtroffen. Kijk hier voor een impressie van de RS Feva Worlds 2023 in Follonica, Italië.

Belangrijkste voorwaarden

Wat heb je nodig voor deelname aan de RS Feva Worlds 2024?

 • Lid zijn of worden van een zeilvereniging
 • Een wedstrijdlicentie van het Watersportverbond
 • Lid worden van Nederlandse RS Feva Klasse Organisatie: aanmelden
 • Een RS Feva zeilboot die voldoet aan de klasseregels
 • Inschrijven voor RS Feva Worlds 2024

Kosten

Deelname aan RS Feva Worlds 2024 kost € 550,00 per boot. Tot 31 maart geldt een korting, dan betaal je € 500,00.

Inschrijven RS Feva Worlds 2024

Oranje zeilers van Team NED

RS Feva Klasse Nederland heeft als doelstelling om met zoveel mogelijk Nederlandse zeilteams als Team NED aan de start te verschijnen! Het event is op basis van open inschrijving dus alle Feva-zeilers mogen meedoen. Sommige zeilteams doen mee voor de prijzen en andere teams nemen deel voor de ervaring. Vast staat dat alle teams zullen genieten van mooie races en een geweldige tijd met honderden internationale jeugdzeilers.

En wees eerlijk; hoeveel jeugdzeilers kunnen zeggen dat ze aan een WK hebben deelgenomen?

Voorbereiding

RS Feva Klasse Nederland organiseert in het voorjaar en de zomer drie speciale klassetrainingen in Sneek, Muiderzand en Bruinisse. Alle Feva-zeilers die zijn aangesloten bij de klasse kunnen meedoen. De data vind je op onze jaarkalender.

In de dagen voorafgaand aan het WK organiseert de klasse ook nog een serie trainingsdagen. Alle Nederlandse zeilers gaan dan samen het water op zodat je kunt trainen, de locatie verkennen en elkaar als team leren kennen.

Begeleiding

Tijdens het WK rekenen we op een enthousiaste groep coaches en trainers vanuit de regionale teams en verenigingen die al meerdere jaren actief zijn in het begeleiden van Feva-teams. Dit seizoen worden zij extra ondersteund vanuit het Watersportverbond. Tijdens het evenement trekken we samen op als Team NED zodat het een superleuk en leerzaam evenement wordt. Tijdens het event organiseren we ook sociale evenementen en zorgen we samen voor een onvergetelijke ervaring voor zeilers én ouders.

Ook meezeilen met Team NED?

Wil je als zeiler aansluiten bij Team NED maar zeil je nog niet in een regioteam van onze klasse? Word lid van RS Feva Klasse Nederland, dan helpen we je graag verder op weg naar het WK. Heb je nog vragen of wil je direct aansluiten bij Team NED, laat het ons weten via onderstaand formulier.

Verenigingen

Verenigingen met Feva-zeilers die mogelijk willen meedoen aan het WK en samen willen kijken hoe we deze zeilers kunnen laten aansluiten bij Team NED, kunnen zich ook melden bij RS Feva Klasse Nederland. Dat kan via onderstaand formulier of een mail naar het bestuur van de klasse.

Meezeilen met Team NED

  Ik ben niet aangesloten bij een regioteam van RS Feva Nederland en wil met Team NED meedoen aan RS Feva Worlds 2024 in Bruinisse.

  Ik zeil al in een RS FevaIk wil gaan zeilen in een RS Feva

  Team NED bij RS Feva Worlds 2023 in Follonica

  De RS Feva Worlds werd in 2023 gehouden in Follonica, Italië. Met 24 Nederlandse zeilers hadden we een mooie gezellige Oranje delegatie in de warme Italiaanse badplaats. Kijk hier voor een impressie.