Home/RS Feva

Over de RS Feva

De RS Feva is  een superleuke en heel geschikte zeilboot voor kinderen van 10 tot 18 jaar. Het is dan ook niet voor niets een van ’s werelds best verkochte tweemans zeilboten in de afgelopen jaren. De Feva is ook steeds populairder in Nederland en dus zijn er veel verenigingen waar je ermee kunt zeilen. En natuurlijk kun je er ook wedstrijden in zeilen.

Ook tweemans zeilen?

Het Watersportverbond ziet de RS Feva als de instapklasse voor tweemans zeilboten. Door de ruimte in de boot is de Feva comfortabel voor kinderen en zelfs voor volwassenen. Je kunt de boot op allerlei manieren aankleden zo is de RS Feva de snelste in zijn klasse!

Teamsport

De RS Feva maakt zeilen een teamsport voor jonge mensen. Er is in een groot wedstrijdveld in heel Europa. Voor jonge zeilers voor wie de Optimisten te klein wordt, is de Feva een ideale volgende stap en een nieuwe uitdaging. Je zeilt met een maatje en het is ook heel leuk om te leren zeilen als team. En je hoeft de boot natuurlijk nooit alleen leeg te hozen.

Video: RS Sailing

Opstapje naar meer

Met het steeds grotere wedstrijdveld is de RS Feva dus een uitstekende leerschool voor wedstrijdzeilers en goede opstap naar grotere teamboten zoals de RS 500, de Olympische 470, de 29er, 49er of de NACRA 15.

RS Feva

Ontwerper

Lengte

Breedte

Romp gewicht

Club fok

Race fok

Dacron grootzeil

Meylar grootzeil

Gennaker

Rompconstructie

Mast

Giek

Roer & zwaard

Specificaties

Paul Handley

3,64 m.

1,42 m.

73 kg

2,1 m²

2,1 m²

5,5 m²

6,5 m²

7 m²

P3 Polyethyleen

2-delig aluminium

Aluminium

Aluminium