RS Sailing lanceert de nieuwe Mk2 RS Feva

22 september 2022 om 10:00

RS Sailing heeft de lancering aangekondigd van de nieuwe Mk2 RS Feva. Na 20 jaar is er een upgrade van het dekontwerp in het model doorgevoerd.

De Mk2 RS Feva is ontwikkeld door het ontwerp- en technologieteam van RS. Tijdens het updaten van het RS Feva-dekontwerp werd de oorspronkelijke rompvorm behouden, zodat de Mk1 Feva niet verouderd zou raken. Het bedrijf is al een vertrouwde keuze voor gezinnen, clubs en nationale autoriteiten, maar het bedrijf zegt dat de Mk2-ontwikkelingen de boot een grotere duurzaamheid en een beter gebruiksgemak zullen geven voor een breder scala aan zeilers.

Meer gebruiksgemak

“Zoals velen van jullie weten, ben ik ongelooflijk gepassioneerd door de RS Feva, en het is een klasse die me nauw aan het hart ligt”, zegt CEO Jon Partridge van RS Sailing. “De ontwerpupgrades van de Mk2 zullen er niet alleen voor zorgen dat de RS Feva meer gebruiksgemak, duurzaamheid en eenvoudiger onderhoud heeft, maar het zal de toekomst van deze steeds groter wordende klasse versterken.”

Verlaagde dwarsbalk

Als onderdeel van de upgrade zijn de buitenste delen van de dwarsbalk verlaagd, waardoor het roer gemakkelijker door de boot kan bewegen, en een nieuw ontwerp van het voordek en de overstagstang verbetert de inzet en het ophalen van de spinnaker.

Er wordt gezegd dat de RS-afvoerconstructies een enorm verschil zullen maken voor zeilers, omdat ze nu stil kunnen zitten bij lichte wind of achteruit op een startlijn kunnen zitten zonder de angst de cockpit met water te vullen. De flappen op het systeem zorgen voor een afdichting die voorkomt dat water door de assemblages binnendringt.

Een 6:1 kicker zal standaard worden gespecificeerd voor de RS Feva S, RS Feva Race en RS Feva XL, zodat alle RS Feva-zeilers de controlesystemen hebben die nodig zijn om de boot goed te zeilen.

Lees het hele bericht: Maritime Industry News