Succesvolle Masterclass en opstapdag bij KWVL in Loosdrecht

9 oktober 2023 om 19:53

De Feva Masterclass en opstapdagen bij KWVL in Loosdrecht waren een groot succes met een hoge opkomst en perfect zeilweer. Op een zonnige zaterdag met lekkere wind en een iets rustiger zondag vlogen zo’n 25 Feva-zeilers over de Loosdrechtse Plassen.

Masterclass

De masterclass voor de ervaren wedstrijdzeilers werd op zaterdag gegeven voor Jeske Kisters, een oud-49er kernploegzeilster die daarvoor internationaal actief was in de 29er. Nu is ze arts en coacht daarnaast ‘nog even’ internationaal windsurfsters richting de Olympische Spelen. Op zondag hadden de zeilers training van Femke van den Berg, ook oud-49erFX, 29er- én Feva-zeilster die veel internationale wedstrijden heeft gezeild. Recent was ze een aantal jaar stuurvrouw op een KER46 (een grote boot voor offshore zeilen) en ze is hoofdcoach van het 29er team in Midden.

Steeds meer Feva-zeilers

Tijdens de opstapdag in Loosdrecht hebben ruim tien nieuwe zeilers het plezier van de RS Feva ontdekt. Ook in Zeeland groeit het aantal Feva-teams na een opstapdag in september. Dat Nederland steeds meer wedstrijd-Feva’s heeft, is heel goed voor het samenstellen van een groot Nederlands team voor de RS Feva Worlds die in 2024 in Nederland plaatsvinden.

Ook meedoen?

Het wedstrijdseizoen van de Feva’s is weliswaar voorbij, maar de wedstrijdzeilers trainen gewoon door bij KWVL en in november bij WV Braassemermeer. Het seizoen eindigt met de Boterletter in het eerste weekend van december in Rotterdam. Wil je ook een keer meedoen? Laat het weten via onderstaand formulier. Zeilervaring is niet per se nodig.

Ik wil ook een keer meetrainen

    Ik zeil al recreatief in een RS FevaIk wil gaan zeilen in een RS Feva

    Ja, ik wil een keer meetrainenIk wil gebeld worden voor een afspraak

    Foto-impressie Fevamasterclass